luni, 29 octombrie 2012

Carduri de sănătate cu fir de aur sau despre dezinvoltura cu care se fură în ţara asta care nu există

În continuare veţi citi şi despre ninja-lăii de drumul mare.

Mediafax 3 august 2012:
Cardurile de sănătate, a căror distribuire va începe în septembrie, nu vor avea inscripţionat cuvântul "card", după ce unele organizaţii religioase au reclamat că acesta, citit invers, devine "drac", a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul şef al CNAS, Marius Filip.
După rezolvarea problemelor mistice, înlăturarea maleficului şi stropirea cu bughetul de busoic înmuiat în agheasmă...

Capital, 23 august 2012:
CNAS a fost nevoită să scoată "dracul" din cardurile de sănătate, după ce mai multe organizaţii religioase s-au plâns că în denumirea "card de sănătate", se poate citi invers "drac de sănătate".
Medicii de familie se simt traşi pe sfoară...

Ibidem:
"Ni se mai aruncă şi cardul de asigurat pe lângă birocraţia deja existentă. Dacă se va implementa acest sistem, îl vom folosi, dar refuzăm să inscripţionăm carduri, să facem borderouri şi raportări. În loc să consultăm pacienţii, facem înregistrări, inscripţionări, borderouri", a declarat preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie,  Rodica Tănăsescu, potrivit Agerpres. 
+
"Refuzăm să ne ducem la Casă să preluăm cardul. Este greoaie procedura", a mai spusTănăsescu, potrivit Agerpres. 
Titlul articolului din Capital era: Cardul de sănătate: după ce a fost catalogat drept malefic, acum este o pagubă administrativă 

Azi, 29 octombrie, citind un articol al colegei redactor pe sănătate la Zi de zi, în care vorbea de faptul că nimeni nu ştie nimic de momentul apariţiei acestor carduri, în condiţiile în care acest card de tip ninja, până acum, ar trebuie să fie folosit, să devină operaţional de la întâi ianuarie 2013. Oook, asta ca asta, că-i o pagubă administrativă... da ce nu-i păgubos în administraţia neaoşă când vine vorba de stat, că până şi utilizarea cuvântului "administraţie" devine improprie!

Faza e că una bucată din acest card costă 2 euro. În judeţul Mureş ar fi cam 500000 de mii de viitori posesori. Care nu o să dea un sfanţ pe el. Şi ar veni 1 milion de euro doar pentru Mureş.

De ce le-am numit carduri-ninja? Păi, cum naiba să coste 2 euro???
Acu am găsit şi un articolaş pe ziare.com, în care se spune că "producătorul carduului" va fi Imprimeria Naţională. Nu ştiu de ce, da când aud "Imprimeria Naţională", am aşa o impresie de sobrietate, eleganţă şi probitate, la fel cum ninja-lăii au imaginea unor borfaşi nobili.
Aşadar ninja-lăi de drumul mare se găsesc fără discriminare şi-n intituţiile cu aspect scorţos, cum se găsesc pe la infrastructură, transporturi şi oriunde altundeva e nevoie ca cineva să cheltuie nişte bani, care am o vagă impresie că-ntr-o mică măsură îmi şi aparţin.
Nobleţea şi dezinvoltura cu care aceşti ninja-lăi din administraţie fură pe faţă, cu cravată strânsă-n cât, nu poate stârni decât admiraţie. Calea lor, folosofia lor economică pare singura viabilă în acestă ţărişoară pierdută în fumul în care se ascund ei. Aşa că, propun să ne strângem, să organizăm un ONG şi să depunem un proiect pentru fonduri europene, pentru un program care s-ar numi aşa: "Cursuri intensive pentru începători de ninja-lăi în administraţie".
Obiective: în primul rând recuperarea prin fraudă a banilor pe care îi cotizăm la UE

3 comentarii:

  1. chiar crezi ca a citit cineva toata bucata asta? mai scrie ceva caci doar cu ziarul ajungi plictisitor. sanatate

    RăspundețiȘtergere
  2. eh, uite că eu găsesc demn de interes ''ziarul''. Sic.

    RăspundețiȘtergere