sâmbătă, 13 noiembrie 2010

***

o maşină încetineşte pe strada uscată. pe lângă bordură se-ntinde o baltă. cauciucu se rostogoleşte o dată, încă o dată şi încă o dată şi se opreşte.

lângă bordură o flecmă, lângă flecmă o cizmă de piele, lângă cizmă altă cizmă de piele. tocul cizmei de lângă flecmă nu atinge trotuarul.

Bucureştiul este mai curat ca Parisul, spune Oprescu: Vreau să duc Bucureştiul la Dunăre, tot el.

din cele două cizme ies două gambe acoperite de un palton negru. la mijlocul paltonului pluteşte o geantă, pe deasupra genţii trece mâneca îndoită a paltonului. din cealaltă mânecă a paltonului iese o mână cu degete lungi, cu unghii lungi acoperite de lac transparent.
unghia degetului arătător se mişcă, mâneca fără geantă a paltonului se îndoaie, unghia lăcuită a degetului arătător se apropie de buze, gura se deschide, unghia intră între dinţi, buzele se unesc, unghia rămâne între dinţi, vârful unghiei cade în spatele dinţilor.

lângă bordură o flecmă, lângă flecmă o cizmă, lângă cizmă altă cizmă, lângă cizmă o flecmă, în flecmă un vârf de unghie.

maşina porneşte.

lângă bordură o flecmă, lângă flecmă nimic, lângă nimic o flecmă, în flecmă un vârf de unghie lăcuit cu-n lac transparent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu