vineri, 2 martie 2012

care criză economică, frăţică? în ţărişoară investiţiile bubuie

Azi, la o cafea, cu un domn considerabil mai în etate şi mai înţelept decât mine, fără să fiu prea surprins, am aflat următoarele minuni preconizate a se întâmpla prin judeţul Mureş:
În tânărul burg Sărmaşu se vor investi vreo 8 miliarde de lei vechi pentru un parc, prevăzut cu 33 de bănci, 3 WC-uri ecologice, 1 bucată podium de lemn 25 de metrii pătraţi pentru discuţii etc.
În Zau de Câmpie - parc de vreo 3 miliarde jumate.
În Corunca şi-n încă o localitate se vor construi 2 capele, cost: 3,5 miliarde lei vechi/bucată.
Şi dacă se-ntreabă cineva cât poate dura montarea unui metru de conductă de apă, răspunsul este: chiar şi o(1) oră (pe hârtie/proiect).

Deeeci... bineînţeles aceste investiţii sunt făcute cu mult cap şi multă grijă pentru nevoile cetăţeanului, sănătatea locuitorilor Sărmaşului va fi mult ameliorată după darea în folosinţă a parcului, astfel pensionarii vor putea să se bucure de natură şi în mijlocul acestei metropole mureşene, iar WC-urile ecologice, pe lângă faptul că sunt ecologice, îi vor scuti de stresul urinării pe garduri străine şi de ingurgitarea de medicamente din import, dacă nu v-aţi prins încă, programul ministerului turismului a fost creat în concordanţă cu restructurările din sistemul de sănătate şi cu noile tactici şi proceduri europene, iar banii sunt investiţi cu inteligenţă în prevenţie :) De asemenea, chiar dacă scepticismul îşi poate spune cuvântul, podiumul/platforma de lemn pentru discuţii se va dovedi foarte utilă studenţilor sărmăşeni în cazul în care vor fi proteste pe timpul verii, în felul acesta studenţii nerestanţieri nu vor fi nevoiţi să se deplaseze în centrele universitare pentru a protesta.

Aşadar, până la incriminarea prostiei, investiţiile de felul ăsta vor continua nestingherite şi dacă, doamne fereşte, se vor epuiza spaţiile pentru parcuri, nu trebuie să ne facem griji, conducători avem, soluţii există şi ei le vor găsi!

A... ieri, mi-a zis Maria că la faculta de medicină din Cluj, din cauza unor neînţelegeri între profi, există două catedre pentru o singură materie, se fac două cursuri şi se dă un singur examen.

2 comentarii:

  1. daca nu ai fi atat de incult si ai cunoaste un gram de economie, ti-ai da seama ce inseamna criza economica mai exact, si ce legatura are (sau nu)cu aceste investitii.
    dar asa e, in zilele noastre oricie plod are blog si-si permite sa scrie tampenii

    RăspundețiȘtergere
  2. da asa e, mersi, o sa ma documentez, si o sa-ncerc sa-mi dau seama ce legatura au aceste investitii cu criza economica, voi reveni peste 5 ani cu nou post pe aceasta tema :D
    preview al postului de peste 5 ani: niciuna

    RăspundețiȘtergere