duminică, 3 ianuarie 2010

030110

mortu vesel cafea pe caiet şi 3 ţigări din pachetu maică-mii din care una aprinsă

mă trezesc înainte de 7am
07.05am. Ciocănituri în uşă. Ciocănituri în geam. Cioc-cioc în uşa. Cioc-cioc în geam. Cioc-cioc în uşă! Tini! Tini! cioc-cioc în geam, cioc-cioc în uşă. Tini! Tini! cioc-cioc... Să nu-i deschizi! spune... Tini! Tini! cioc-cioc...
Mă ridic din pat. Şi merg în bucătărie. Mă apropii de uşă şi când să deschid, îl văd pe geamu din uşă, se-ntoarce şi pleacă.
Mă-ntorc în cameră. Sunt în pijamale, îmi trag blugii şi o bluză peste, îmi pun prinzătoarea de păr, telefonul şi bricheta în buzunar... Ce faci? mă-ntreabă. Ies să mă plimb... Îmi iau haina de iarnă îi iau 5 ţigări din pachet, îmi pun vol 2 din Noaptea de sânzâiene în ghiozdan, unde mai am caiet, verific dacă am pixu în buzunarul de la blugi, îmi iau ghiozdanu în spate şi mă îndrept spre...
Cioc-cioc în uşă. Cioc-cioc în geam. Tini! Tini!... Mă aşez în fund pe podea... Cioc-cioc în geam. Cioc-cioc în geam. Cioc-cioc în geam... Du-te şi închide geamu! Taci! Eşti nebună!?... Cioc-cioc! Tini!Tini! Cioc-cioc!... Ies afară! altfel data viitoare îi deschid! îi spun... Se opreşte.
Nu se aude niciun pas. Plouă. Nu ştiu dacă a plecat sau a rămas lângă uşă. Mă-ntorc în cameră şi mă aşez pe podea. Maică-mea îşi aprinde o ţigară. Pe geam se vede o lumină slabă, cred că şi el şi-a aprins o ţigară. Stau.
Mă ridic. Mă duc în bucătărie, mă uit pe geam, nu se vede nimic, mă-ntorc în cameră, dau perdeaua la o parte, mă uit pe geam, nu e nimeni în faţa uşii.
07.35am. Ies. Deja s-a luminat destul de bine. Plouă. Maică-mea încuie uşa în urma mea. Ies pe poartă. P iau prin parcare şi ies în centru prin gangul de lângă Down, trec strada pe unde apuc şi o iau pe bolyai. Ajung lângă mortu vesel. Porţi închise.
Merg mai departe. O iau pe deal. Acum pe casa unde era barul lui Dragoş scrie pe un afiş galben Ministerul protecţiei sociale. Intru în cimitir. Dau un tur. Mă trece pişarea. Ies din cimitir. Lapoviţă. Mortu vesel încă-i închis.
Pornesc spre Mc. Trec prin faţa facultăţii, cobor pe artei. Încerc uşa care dă în sala de aşteptare sau hol sau ce-o fi ăla. Închisă. Intru în Mc şi de acolo în holul de la Arta şi de acolo în baie. Mă piş. Mă cac. Nu mai era hârtie. Mă şterg cu foi din caiet. Nu am chef să mă spăl pe mâini.
Uşa dintre hol si Mc e închisă. Uşa de la intrare e închisă. Uşa de la sala nu am încercat-o. Scria fumatul strict interzis.
Stau în dreptul uşii de plexi şi aştept să mă vadă cineva. Vine o tanti cu un băieţel. Îi cumpără ceva. Când ies şi trec prin dreptul meu le fac semne. Mă vede doar copilu şi nu reacţionează. Le fac semne tipelor care vând. Nu mă vede nimeni.
Trec 10 minute. Intră o tipă brunetă. Cumpără ceva. Când iese îi fac un semn. Mă vede îi spune unei tipe de-acolo, aia deschide şi eu ies şi urc iar Artei.
Porţile de la Mort sunt deschide. Intru.

10.54am. Nu mai am ţigări. Ies afară. Ninge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu